lørdag 21. januar 2012

Januar-prosjekter

Laila maser på meg og synes jeg er så veldig treg med denne blogginga mi. Og det har hun jo helt rett i...lenge siden september. Det er ikke det at jeg ikke har strikket siden september (tror ikke jeg husker alt jeg har strikket siden da), men det er det med bilder, overføring osv. Nå skal jeg starte med det jeg har strikket hittil i år. Tror det er best sånn:) På forumet Uformelt har jeg meldt meg på noe som heter DUGG. Det betyr at vi skal strikke mest mulig fra garnlageret vårt, og kjøpe minst mulig... Det blir en utfordring for meg, men jeg har garn så lenge jeg lever så det er ikke problemet. Jeg som ikke klarer å gå forbi en garnbutikk. Men jeg starter med friskt mot:) I januar skal vi strikke på p 5 eller større. Det første jeg startet med i år, var å fortsette på Tine Solheim-genseren til sønnen. Den har ligget siden i vår, og det måtte være nå eller aldri. Den krever full konsentrasjon, for det er masse mønster på den. Jeg hadde kommet oppunder armene på bolen, så det var bare å sette igang. Og tilslutt ble den jammen ferdig:)
Mønster: Tine Solheim for Dale garn.
 Garn: Royal Alpakka fra Dale.
 Pinner nr 4,5. DUGG: 665 gram.

 Innimellom måtte jeg ha et kjapt prosjekt, og det ble en hals som jeg strikket på en kveld.
Mønster: Rauma Alpakka 10.
Garn: Puno fra Rauma.
Pinner nr. 10.
DUGG: 92 gram.

 Så var det et par votter som sto for tur. Det er januar-VÅTT 2012. Mønsteret er det Liselotte med bloggen "Slagt en hellig ko" som har lagd. Vottene ble kjempegode i størrelse, de anbefales.
Mønster: Votter fra "Slagt en hellig ko".
Garn: Drops Lima.
DUGG: 78 gram.

 Garn til denne puta kjøpte jeg i november, men fikk aldri strikket den. Da var det jo strikk til julemarkedet og julegaver som sto på programmet. Nå har den fått plass i slagbenken:)
Mønster: Et interiørhefte fra PT.
Garn: PT3 dobbelt garn.
DUGG: 441 gram.

 Det siste jeg har rukket å strikke i år, er en hals til. Liker halser, alltid godt å ha på seg. Bildene er tatt på morgenen, og fargen ble veldig gul. Den skal være offwhite....
Mønster: Fra bloggen Morgrethe.
Garn: Drops Andes.
Pinner: 9. DUGG: 247 gram.

 Det var litt forskjellig i ganske tykt garn. Holder på med et sjal nå i Eskimo. Ellers har jeg en del tynnere garn i lageret mitt, og da kommer det nok ikke til å minke så masse... Men, godt å få brukt litt av lageret er det ihvertfall:) Må ta med et bilde så dere ser den koselige vimpelrekka jeg fikk av Laila til jul. Jeg har ønsket meg en sånn lenge, og er ikke akkurat stødig på symaskinen selv.. Så jeg ble kjempeglad da jeg fikk den:) Tusen takk, Laila:)
Nå skal jeg ordne meg litt, for vi skal ha julebord (vet jula har vært, men ikke lett å få det til å klaffe for alle i julestria) på Tjura cafèen i kveld. Det blir koselig, gleder meg:) Håper å være tilbake før det har gått 4 måneder....:) Og godt nyttår forresten!

9 kommentarer:

 1. Du verden for en oppdatering, den var innholdsrik.
  Masse flotte fing du har strikket

  SvarSlett
 2. Du lager så utrolig mye fint Tanja!!! :)
  Lenge siden jeg har vært på bloggrunde nå.. Med tanke på at jeg faktisk jobber på Garnstua så synes jeg dette DUGG opplegget du har meldt deg på er noe tull!! Bruke opp det man har du liksom!! Bare vent til de nye mønstrene for våren dukker opp, så tenker jeg det blir shopping jeg!! hehe..
  Det er strikkecafe imorgen forresten. Jeg har jo ødelagt ryggen min så jeg kommer ikke :(
  Men når jeg er på plass igjen så må du komme innom så vi kan skravle litt. Intet kjøpepress altså ;) Bare skravlings.

  SvarSlett
 3. Det var masse fint, ja! Genseren var jo helt nydelig. Kjempeimponert!!!! Flink du er!

  SvarSlett
 4. Endelig,Tanja!Har ventet lenge på noe nytt på bloggen din.Så mye fint,og så bra at du har begynt på garnlageret. Jeg skal starte med å strikke votter når Grete har reist.Gleder meg til neste innslag fra deg her.

  SvarSlett
 5. hei Tanja
  Så fint å endelig se deg igjen!
  Du, den boken må du nok skaffe selv(det er flere bøker..) for med en hilsen i boka, er det de som kommer innom i butikken som har førsteretten(og det er jo blitt så innmari dyrt å sende pakker på posten nå)
  Men jeg anbefaler bøkene hennes.
  Jammen har du rukket å strikke, ser jeg. Fra garnlageret, ikke verst. Jeg har vært litt flink jeg også, og både kjøper nytt garn OG bruker av lageret.
  Neste gang du skal besøke Åse, hadde det vært gøy om jeg også kunne overnatte, så kunne vi gått ut og tatt en øl feks..... Jeg prøvde å booke en helg, men da var hun "opptatt"...... det er vist noe på gang. Men vi får prøve igjen, ikke sant?

  SvarSlett
 6. Flott genser du har strikket. Mye fint hos deg. Likte veldig godt halsen du har strikket.

  SvarSlett
 7. Jeg har invitert deg til Blogawards. Du kan inn på bloggen min å se hvordan det funker. Klem og god helg fra meg.

  SvarSlett
 8. Hei! Jeg må bare spørre deg noe om denne genseren. Jeg skal til å legge opp og skal strikke str. L. Mottageren vil helst at generen skal bli litt stor og ikke sitte helt inntil kroppen. Mottageren bruker vanligvis str. L men jeg skal strikke litt lenger enn oppskriften fordi han er så høy. Jeg har ikke rundpinne nr. 4,5 men jeg har både 4mm og 5mm. Hva tror du er best å bruke? Jeg strikker ikke veldig stramt men heller ikke veldig løst? Hvilke pinnestørrelse ville du valgt? Jeg stikker ikke prøvelapp for jeg har erfart at når jeg strikker att og fram blir andersledes enn om jeg strikker rundt og rundt.

  Hilsen Fama
  anihaarb@online.no

  SvarSlett